Иракска журналистка в защита на християните в Мосул

Иракска журналистка в защита на християните в Мосул
Иракската журналистка Dalia аl-Aqidi поде инициатива в защита на унищожаването на християните в Мосул. Снимка: www.pravoslavie.bg
A A+ A++ A

Иракската журналистка Dalia аl-Aqidi поде инициатива в защита на унищожаването на християните в Мосул под мотото „Всички сме християни”. Журналистката, която е сунитска мюсюлманка, носи публично кръстче на врата си, което е забранено в Мосул.

В интервю за ливанския вестник „An-Nahar” тя твърди, че решението й да носи християнския символ няма религиозен характер, но е „признак на религиозния плурализъм, който съществува в Ирак и който е основата на културата, науката и религията. Трагедията, която преживяваме, е връщане към мракобесието, защото както християните, така и мюсюлманите са обитатели на тези земи и не е възможно те да изчезнат от Ирак”.

„Ако аз не говоря и другите останат мълчаливи, тогава важи казаното: Който мълчи за несправедливостта, е ням дявол”.

Нейната инициатива среща голяма подкрепа сред интелектуалните и творчески среди в Ирак. Иракски творци изготвиха значки с изобразени на тях кръст и полумесец, като символ на цивилизацията, която е застрашена от потъване в мрак.

#Мосул #дявол #полумесец #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"