HTC с малка печалба за тримесечието

HTC с малка печалба за тримесечието
A A+ A++ A

HTC отчете малка печалба за второто тримесечие на годината, показа, че държи разходите си под контрол и обяви, че смартфона One (M8) продължава да се представя добре на пазара. Компанията успя да обърне негативната тенденция, видима през последните три тримесечия, но въпреки това не успя да отчете ръст на годишна база. Все пак успя да удвои печалбата си за тримесечието в сравнение с година по-рано.

Приходите за периода са достигнали 65,1 милиарда тайвански долара при 70,7 милиарда преди година, а оперативната печалба е 2,4 милиарда тайвански долара - за сравнение през същия период на миналата година печалбата беше 1,1 милиарда тайвански долара. Компанията очаква през третото тримесечие да отчете приходи между 42 милиарда и 47 милиарда тайвански долара и да бъде на печалба.

Някои анализатори обаче смятат, че доброто представяне през второто тримесечие ще е изключение, което залага на добрите продажби на новите модели One (M8), One mini 2 и Desire 816, а през втората половина на годината няма да има устройства, които да стимулират продажбите. Освен това тогава се очакват нови модели от Samsung и Apple.

http://investors.htc.com/phoenix.zhtml?c=148697&p=irol-newsArticle&ID=1953459&highlight=

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »