Израел спира разширяването на операцията в Ивицата Газа

Израел спира разширяването на операцията в Ивицата Газа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър на Израел е потвърдил, че военно-политическият кабинет на страната е гласувал против разширяването на сухопътната операция в Ивицата Газа.

Общото мнение, което са изразили министрите, е, че операцията е достигнала своята единствена цел – унищожение на подземните тунели, използвани от палестинските бойци за влизане в еврейската държава.

„Днес задачите, които бяха поставени пред израелската армия – унищожаването на тунелите, бяха изпълнени”, заяви в интервю за израелска телевизия Авигдор Либерман. Той е вицепремиер и министър по въпросите на стратегическите заплахи.

Почти 130 палестинци са загинали вчера при израелските удари в Ивицата Газа, по данни от официалния представител на палестинското министерство на здравеопазването Ашраф ал-Кидра. Военната офанзива на еврейската държава в Газа продължава вече 23 дни, като за това време е отнела живота на общо 1300 души.

Междувременно, Съветът за сигурност на ООН призова за хуманитарна пауза в Ивицата Газа и възобнови искането си за прекратяване на огъня. Съветът е изразил „тежко разочарование” от това, че продължителните призиви за примирие и край на сраженията не са били взети под внимание.

#Израел #Палестина #Ивицата Газа #офанзива #сухопътна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"