Съветник на Плевнелиев намушкан в Пловдив

Съветник на Плевнелиев намушкан в Пловдив
Една от версиите, които се коментират, е, че става дума за романтична връзка, а президентският съветник е попаднал в любовен триъгълник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дипломатически скандал, зад който стоят любов и опит за убийство, набира скорост в Пловдив. Гражданин на Израел, съветник на президента Росен Плевнелиев, е бил намушкан с нож в Пловдив. Една от версиите, които се коментират, е, че става дума за романтична връзка, а президентският съветник е попаднал в любовен триъгълник, съобщава „Марица“.

61-годишният мъж е от еврейски произход и е представител на неправителствена организация. Той е съветвал държавния глава по еврейските въпроси. Мъжът е бил намушкан на няколко места в ръката.

Драмата се е разиграла в неделя призори, а часове по-късно под тепетата е пристигнал посланикът на Израел Шаул Камиса Раз, който е посетил ранения в болницата.

Случаят се пази в тайна, не е обявен в официалния бюлетин на полицията. Пострадалият е с двойно гражданство, има израелски и български паспорт. Той е бил в Пловдив в командировка заедно със секретарката си. Двамата отседнали в хотел „Лайпциг“. След вечеря с колеги той се прибрал да почива, но няколко часа по-късно на тел. 112 е получен сигнал от секретарката му. Явно в шок от кръвозагубата, той успял да си спомни само телефона на секретарката си. Открит е от полицаите в района на ул. „Тракия“, която се намира зад „Лайпциг“. Отказал е да дава обяснения и да пуска жалба.

 

#Росен Плевнелиев #Израел #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »