"Стройтрансгаз" се оттегля от строителството на „Южен поток“ в България

"Стройтрансгаз" се оттегля от строителството на „Южен поток“ в България
Компанията "Стройтрансгаз" излезе от проекта за строителство на газопровода "Южен поток" на територията на България. Снимка: www.gazprom.ru
A A+ A++ A

Компанията "Стройтрансгаз", чийто основен акционер е Генадий Тимченко, излезе от проекта за строителство на газопровода "Южен поток" на територията на България. Руският бизнесмен съобщи решението в интервю за ИТАР-ТАСС.
„Оттегляме се от проекта, а не го поставяме в опасност“, обясни Тимоченко. По думите му, изпълнител на проекта на наша територия ще бъде дъщерната на „Газпром“ фирма „Центргаз“.

„Центргаз“ бе избрана и за строител на газопровода в Сърбия. По-рано през месеца се появи информация, че е възможно фирмата да участва и в изграждането на трасето на българска територия.

Още преди седмица се появи информация, че „Стройтрансгаз“ се очаква да бъде сменена с „Центргаз“, както и че Българският енергиен холдинг (БЕХ) обмисля да одобри получаването на заем за 620 млн. евро от „Газпром“.

На 8 юни премиерът в оставка Пламен Орешарски нареди всички дейности по изграждането на "Южен поток" да бъдат прекратени до постигане на разбирателство с Брюксел.

#Стройтрансгаз #Генадий Тимченко #Газпром #Пламен Орешарски #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"