Новият здравен министър не знае дали ще има пари за „Бърза помощ”

Новият здравен министър не знае дали ще има пари за „Бърза помощ”
A A+ A++ A

Не знам дали ще има пари за „Бърза помощ”, каза служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков пред Нова ТВ.

"Бързата помощ” е приоритетна област, към която ще бъде привлечено моето внимание и това на моя екип. За два месеца няма как да направим 60 екипа в „Бърза помощ” – това трябва да е ясно. За това време няма как да преструктурираме „Бърза помощ”. Ще проведа срещи с ръководството на „Бързата помощ”, ще се срещна и с колегите от бърза помощ”, каза Ненков.

На въпрос дали ще вдигат заплатите и дали има пари за това, служебният министър каза: „Дълбоко се съмнявам, че ще има пари. Не знам все още, защото не съм получим бюджетите от здравното министерство. Тази информация ще я получа да края на седмица”.

Няма как да кажа дали ще вдигнем парите в Бързата помощ

Ако мога с моите действия някак си да успокоя колегите от бърза помощ, даже това за мен ще е достатъчно. Бързата помощ е първият контакт на хората със здравната система в ситуация, която е крайно екстремна за самите пациенти. Този контакт е изключително важен”, допълни още той.

„Дори случаят да не е толкова страшен, пациентът го изживява на живот и смърт, така или иначе хората са изплашени и притеснени и те очакват помощ. И когато не я получат заради забавяне, тях не ги интересува защо се е забавила линейката. Уплашеният човек по правило може да е агресивен и към кого ще е агресивен - към първия, който види – към лекарите”, коментира Ненков.

"Тази система е много тежка и изисква огромен ресурс. Твърдя, че  за парите, които се инвестират в нея, здравната система не работи лошо. На този фон ние нямаме лошо здравеопазване. Дупките, които трябва да се запълнят, са много, парите са малко. От където и да се тръгне, винаги ще има някой недоволен”, каза още Ненков.

#Мирослав Ненков #здраве #Бърза помощ #министър #служебен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"