Русия забрани българските плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти

Русия забрани българските плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въведените от Русия контрасанкции срещу Запада ще се засегнат и България. Русия вече няма да внася българските плодове и зеленчуци, говеждо, свинско, птиче месо, риба, сирена и млечни продукти, предаде ИТАР-ТАСС.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с които забранява или ограничава вносът на селскостопанска продукция, суровини и продоволствени продукти от всички държави, които наложиха санкции на Русия. Това се казва в прессъобщение на Кремъл.

Вносът се забранява за една година от САЩ, членките на Евросъюза, Австралия, Канада и Норвегия.

Говорител на администрацията на Путин обясни, че са контрамерките са взети с цел да бъдат защитени националните интереси на Русия, на която миналата седмица бяха наложени икономически санкции, от което страната вече търпи загуби.

На 30 юли Европейският съюз взе решение да замрази авоарите на четирима руски бизнесмени, които са приближени на руския президент Владимир Путин, заради ексалирането на напрежението в Украйна. Новите санкции ограничават както достъпа на руските банки до финансовите пазари, така и вноса на оръжия, на стоки с двойно предназначение и на енергийни технологии. Петролната промишленост също ще бъде засегната. Санкциите включват и най-големите руски държавни банки – „Сбербанк“ и ВТБ.

Руското министерство на външните работи разкритикуваантируските санкции”, които бяха приети от Брюксел. Москва обвини ЕС, че води продиктувана от Вашингтон политика.

 

#Русия #България #Владимир Путин #Путин #ЕС #САЩ #Москва #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници