Принц Уилям кандидат за "въздушна линейка"

Принц Уилям кандидат за "въздушна линейка"
A A+ A++ A

Британският принц Уилям отново ще управлява хеликоптер като пилот на въздушна линейка, съобщи дворецът Кенсингтън.

Базата на херцога на Кеймбридж ще бъде в Лондон и той ще отговаря за извънредни случаи – от пътни инциденти до сърдечни удари. Ако премине всички изисквани тестове, той ще поемe поста на пълен работен ден в благотворителната организация "Въздушни линейки на Източна Англия" (EAAA).

Миналия септември принцът, който е втори в реда за наследяване на трона, завърши тригодишно обучение за пилот на издирвателен и спасителен хеликоптер на Кралските военновъздушни сили в Северозападен Уелс.

Уилям "очаква с голямо нетърпение" да започне новата си кариера, заяви говорител на двореца. "Работата ще позволи на херцога да развие оперативния си опит в Кралските военновъздушни сили. Докато беше на служба, той осъществи над 150 операции за издирване и спасяване", съобщи говорител на двореца.

Заради новата работа Уилям съпругата му Кейт и синът им принц Джордж, който миналия месец навърши една година, ще трябва да поделят времето си между новоремонтирания дворец Кенсингтън в Лондон и Анмър хол, къща в частното имение на кралица Елизабет II в Норфолк, Източна Англия.

#принц Уилям #хеликоптер #Кеймбридж #Кенсингтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »