Радан Кънев: Връщат кадрите на ГЕРБ

Радан Кънев: Връщат кадрите на ГЕРБ
A A+ A++ A

Индиректен спор за връщането на предишния директор на агенция "Митници" Ваньо Танов на поста се разви в сутрешните блокове на телевизиите.

"Връщането във властта на кадри, свързани с ГЕРБ, няма как да се хареса на Реформаторския блок", каза пред БНТ Радан Кънев, лидер на ДСБ и говорител доскоро на реформаторите. Според него ясно се вижда модел на еднопартийно управление чрез служебния кабинет.

Реформаторският блок ще излезе с позиция по темата, обеща Кънев.

 "Кадрите от системата все са били на някого. Това са експерти от години наред в системата", репликира пред Нова тв вицепремиерът Екатерина Захариева. Тя призова да няма протести заради повторното назначаване на Ваньо Танов за шеф на агенция "Митници".

Ваньо Танов оглави митниците през август 2009 г., като дотогава е работил в системата на МВР, включително две години, от 2005 до 2007, начело на НСБОП. Той бе освободен през август миналата година след застъпването на кабинета на Пламен Орешарски.

По време на управлението на Танов в митническата агенция се разрази внушителен скандал, предизвикан от изтекли записи, направени със специални разузнавателни средства. В телефонен разговор между Танов и тогавашния премиер Бойко Борисов се коментираше опъването на митнически чадър над пивоварната на бизнесмена Михаил Михов "Леденика", който бил близък до президента Георги Първанов.

От този разговор останаха в публичното пространство прозвището Мишо Бирата и репликата "Ало, Ваньо", напомняни сега от появилите се в района на президентството протестъри.

 

 

#Радан Кънев #Ваньо Танов #Екатерина Захариева #Бойко Борисов #Мишо Бирата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници