Поведението на Бойко Борисов е неуместно

Поведението на Бойко Борисов е неуместно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в четвъртък каза на зрителите на БНТ, че ако ГЕРБ няма пълно мнозинство в следващия парламент, „няма да има какво да ядем“.

Верен на стила си да управлява през телевизионния екран с помощта на заплахи и апокалиптични сценарии, по същество Борисов манипулира гласоподавателите и ги "страхува", за да гласуват за ГЕРБ.

Стряскащо е, че политик, бивш министър-председател на страна член на ЕС в XXI в., който има претенциите да управлява отново, си позволява да се държи като абсолютен монарх от отдавна отминали времена, или диктатор от по-скорошни.

Имайки предвид, че правителството му бе свалено от власт след протести през зимата на 2013, месеци преди края на мандата, човек би очаквал Борисов да се държи малко по-смирено.

Човек би очаквал и че партиите ще предложат смислени платформи и разумни, осъществими планове за толкова нужните реформи и решения на проблемите, вместо да заплашват гласоподавателите с глад, ако не гласуват за тях.

Подобно поведение е твърде арогантно и примитивно. То подхожда повече на училищния побойник, а не на европейски политик.

#Бойко Борисов #коментар #ГЕРБ #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »