Стойнев обяви България за "държава на моловете", без "Южен поток"

Стойнев обяви България за "държава на моловете", без "Южен поток"
Стойнев е категоричен, че много се спекулира по прокета "Южен поток". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев се изказа крайно по отношение замразяването на прокета "Южен поток". В сутрешния блок на бТВ в петък той бе категоричен, че без развитието на енергийната сфера у нас "в следващите 30 години България ше бъде държава на моловете, сервитьорите и младите хора ще напускат страната".

„Договорът е прозрачен. Това е проект, който ще продължи до 10 години и ще се свърши страшно много работа. Ще даде ноу-хау на българските специалисти, млади хора ще се образоват. Ще имаме ли ядрена енергетика или оставаме държава на моловете?“, попита бившият министър.

„За „АЕЦ Белене“ не ми остана време. Няма нищо лошо България да бъде една индустриална държава“, каза Стойнев за идеята страната ни да развива няколко енергийни ресурса. „Тези проекти не са нито руски, нито американски, това са български проекти. Това, което направих за една година – върнах България в енергийната карта на Европа“, посочи Стойнев.

Той каза, че даването на разрешение за строеж не е „нова тръжна процедура“, а само продължаване на договореностите. „Страшно много се спекулира по „Южен поток“, категоричен бе той.

 

#Драгомир Стойнев #Южен поток #АЕЦ Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"