Орешарски: Заварихме енергетиката в колапс

Орешарски: Заварихме енергетиката в колапс
"Нашите усилия бяха насочени към разкриване на вътрешните резерви в системата, вместо към увеличение на крайните цени и финансиране на неефективните звена и структури от потребителите", пише Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Доста се коментира в последните дни по отношение на енергетиката. В нашия мандат специално внимание отделихме на енергетиката – система, която заварихме в колапс в средата на миналата година". Това написа бившият премиер Пламен Орешарски в профила си във "Фейсбук".

"Нашите усилия бяха насочени към разкриване на вътрешните резерви в системата, вместо към увеличение на крайните цени и финансиране на неефективните звена и структури от потребителите", пише Орешарски.

Той посочва още, че са освободили износа от високите преносни такси.

"Извършихме и част от структурните мерки за подготовка за предстоящата либерализация - отделяне на Независимия преносен оператор в съответствие с изискванията на европейската политика. Стартира пазарът на балансираща енергия. Лицензирана е енергийна борса, което е предпоставка за по-висока конкурентоспособност на пазара и по-голяма степен на прозрачност и ценова справедливост", пише бившият премиер.

По думите му въпреки това в сектора предстои още много работа.

#Пламен Орешарски #енергетика #колапс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"