БЕХ замразява дейностите по "Южен поток"

БЕХ замразява дейностите по "Южен поток"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Български енергиен холдинг” ЕАД е предприел всички необходими действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички въпроси, съобщиха от холдинга.

От БЕХ са изпратили писмо до "Газпром" и до "Южен поток – България" и са предприети действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички въпроси, свързани с процедурата по възлагане на договора за проектиране, доставка и строителство и в съответствие с изискванията на ЕК.

"Български енергиен холдинг" ЕАД оказва и ще оказва пълно съдействие на ЕК в качеството си на съакционер в проекта "Южен поток", но не може еднолично да решава въпроси, свързани с разкриването на информация, представляваща търговска тайна. За действията си "Български енергиен холдинг" ЕАД своевременно е уведомил партньора си ОАО "Газпром", уточняват от БЕХ.

По-рано през деня стана ясно, че въпреки предприетите от служебното правителство мерки за замразяване работата по проекта "Южен поток", в Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток България" до 397.6 млн. лв.

#БЕХ #замразява #дейностите #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"