"Южен поток България" спира възлагането на поръчки и сключването на договори

"Южен поток България" спира възлагането на поръчки и сключването на договори
Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Компанията "Южен поток България" е прекратила изпълнението на поръчки и договори за строителството на газопровода "Южен поток" на територията на България.  Причината е препоръка на Европейската комисия, се казва в изявление на компанията.

"В момента компанията извършва подготвителна работа по изпълнението на проекта в съответствие с националното и европейското законодателство. При изграждането на газопровода " Южен поток България" се придържа към принципа на прозрачност и отчетност с цел съответствие на проекта с регламентацията на Европейския съюз", се казва в изявлението.

По-рано във вторник „Български енергиен холдинг” ЕАД съобщи, че е предприел всички необходими действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички спорни въпроси.

От БЕХ са изпратили писмо до "Газпром" и до "Южен поток – България" и са предприети действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички въпроси, свързани с процедурата по възлагане на договора за проектиране, доставка и строителство и в съответствие с изискванията на ЕК.

#Южен поток #Европейския съюз #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници