Протестиращи: ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН да се одържавят!

Протестиращи: ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН да се одържавят!
Протестиращите пред ДКЕВР поискаха оставката на Ангел Семерджиев и одържавяване на трите ЕРП-та. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Около 200 души се събраха на протест срещу цените на тока и водата пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Те поискаха оставката на сегашния председател на комисията Ангел Семерджиев и призоваха за одържавяване на частните електроразпределителни компании ЧЕЗ, Е.ОН, ЕВН, предаде Дарик радио.

Още в сряда лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи поскъпването на електроенергията с 10 на сто от 1 юли като необосновано.

Протестиращите закачиха табло със сметки за ток и вода, които по думите им трябва да бъдат платени от тези, които вдигат цените им.

Недоволните от ценовия скок и монопола върху електроенергията изразиха своя протест, развявайки трибагреника и с призиви „Оставка!“ и „Ангел Семерджиев на съд!“.

Според Каракачанов българите са ощетени от редовното увеличение на цената на тока, а държавата от това, че не получава дивиденти от електроразпределителните дружества.

„Седем години тези хора са монополисти. Трите ЕРП-та си договарят цените, а ние плащаме. Качеството на услугата не е по-добро, цените се вдигат постоянно, държавата не получава стотинка дивидент, логиката е много проста – одържавяване на тези три ЕРП-та и нормален контрол в полза на хората“, заяви Каракачанов.

„Ние сме жертва на едни монополи, които държавата трябва да озаптява. Тази държавна комисия е държавен орган, който трябва да регулира процесите и да обслужва интересите на българския гражданин. Те не го правят“, каза още той.

Освен членовете и симпатизантите на ВМРО пред входа на държавната комисия присъстваха и представители на Национална инициатива „Социална солидарност“, както и предвожданите от Павел Чернев привърженици на Партия за хората от народа.

От ВМРО предвиждат още протести във всички областни градове на страната, като изразиха готовността си за преговори.

#ЧЕЗ #Е.ОН #ЕВН #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #ЕРП #Ангел Семерджиев #ВМРО #протест #Красимир Каракачанов #ток #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"