Обама: Светът е ужасен от екзекуцията на Джеймс Фоули

Обама: Светът е ужасен от екзекуцията на Джеймс Фоули
Той осъди действията на „Ислямска държава”, като заяви, че никоя вяра не учи хората да убиват невинни жертви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Светът е ужасен от екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от АФП.

„Никой справедлив бог не би застанал зад това, което те сториха вчера”, заяви Обама във връзка с видеото, което показва как член на джихадистката група „Ислямска държава” обезглавява американския журналист.

Той осъди действията на групата, като заяви, че никоя вяра не учи хората да убиват невинни жертви, както прави „Ислямска държава”. Обама подчерта, че джихадистите нямат място в 21-и век.

Белият дом потвърди автентичността на видеозаписа, който показва екзекутирането на американския журналист. В неофициална оценка ФБР също потвърди автентичността на материала.

По-рано джиадистката групировка "Ислямска държава" заплаши да убие и друг журналист в отговор на американските въздушни удари в Ирак.

Междувременно официален служител, пожелал анонимност, съобщи, че въпреки заплахата на ислямските терористи, САЩ са извършили нови въздушни удари насочени към Северен Ирак.

#Барак Обама #Джеймс Фоули #американски #журналист #Ирак #„Ислямска държава”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"