Възложените от министър Андреева обществени поръчки били за определени фирми и хора

Възложените от министър Андреева обществени поръчки били за определени фирми и хора
Десислава Атанасова, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възложените от предишния министър на здравеопазването обществени поръчки са били подготвени за определени фирми и определени хора, вероятно, за да пълнят определени партийни каси, каза пред „Фокус“ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя приветства решението на служебния министър на здравеопазването Мирослав Ненков да спре тези поръчки, защото според нея те са некомпетентни от юридическа гледна точка, липсва им прозрачност, както и общи критерии за всички участници.

„Всеки, който познава Закона за обществените поръчки, при един бърз поглед, може да направи изводите, че сроковете за обществените поръчки бяха изключително кратки, решенията за възлагането им, и то за толкова сериозни суми, се взеха напълно, без никакво обществено обсъждане, дори от хората, които имат експертиза, а именно национални консултанти, и преследваха една единствена цел – да се възложат на някого обществени поръчки за огромни публични средства“, категорична е Атанасова.

Тя каза още, че след като работната група от национални консултанти е дала своето становище, че обществената поръчка за електронно здравеопазване не отговаря на елементарни изисквания на закона, бившият министър Таня Андреева е уволнила част от екипа. „Това говори за пълно безхаберие и некомпетентност от страна на екипа на Андреева, както и някаква умисъл“, коментира Атанасова.

#Десислава Aтанасова #Таня Андреева #Мирослав Ненков #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »