Проблем забавя производството на екрани за iPhone 6

Проблем забавя производството на екрани за iPhone 6
A A+ A++ A

Източници на Reuters твърдят, че доставчиците на Apple изпитват проблеми в набавянето на достатъчно екрани за iPhone 6, тъй като редизайн на ключов компонент е нарушило производството на компонента преди очакваната през следващия месец премиера на смартфона. Засега не е ясно дали това ще забави премиерата на устройството или ще ограничи броя на първоначално наличните за покупка телефони.

Изданието посочва, че това следва друг проблем, който вече е бил разрешен - създаването на по-тънки екрани за по-голямата версия на iPhone 6. Те използва in-cell сензорна технология, което елиминира един от слоевете в екрана и го прави по-тънък. Два източника сред доставчиците на компоненти са заявили, че забавянето при производството на панели за дисплея през юни и юли се дължи на промяна в дизайна на подсветката.

Apple се опитва да получи възможно най-тънък дисплей и първоначално е искала да използва само един слой от филм с подсветка вместо стандартните два за модела с 4,7" дисплей, чието производство е започнало по-рано. Оказало се обаче, че това не осигурява достатъчна яркост и компанията е трябвало да добави още един слой, което временно е забавило производството. Очаква се на 9 септември Apple да представи два модела от iPhone 6 - с 4,7" и 5,5". Дисплеи за устройствата правят Japan Display, Sharp и LG Display.

http://www.reuters.com/article/2014/08/22/us-apple-iphone-idUSKBN0GM0NC20140822

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"