Полицията във Великобритания иска задължителни пароли за всички нови смартфони

Полицията във Великобритания иска задължителни пароли за всички нови смартфони
A A+ A++ A

Полицията в Лондон излезе с официално искане към правителството да задължи всички производители на мобилни телефони да вграждат в софтуера задължителното използване на пароли за отключване на устройствата. За целта шефовете на полицията вече са провели разговори с ресорните министри и с производители, сред които Apple и Samsung.

Целта на мярката е да се ограничат кражбите на смартфони, които са сериозен проблем за пазителите на реда. По техни данни към момента над 60% от смартфоните не са защитени с парола, което окуражава престъпниците да посягат на чуждата собственост. Според началника на специализираното звено за борба с кражбите на мобилни телефони Боб Махоуни още по-голям проблем е съхраняваната лична информация, която често е с по-висока стойност от самия телефон.

Опасността нараства допълнително от това, че повечето потребители пазят в устройствата си банкова информация, както и данни за своя живот, което пък позволява на престъпниците да източват сметки, да теглят кредити на чуждо име или да подготвят обир на дома на жертвата. Според Боб Махоуни въвеждането на задължителни пароли ще помогне сериозно за намаляването на този вид престъпления и в същото време ще накара самите собственици на смартфони да подхождат по-отговорно към сигурността на личната си информация.

http://www.theregister.co.uk/2014/08/19/uk_cops_want_to_lock_down_your_mobile_phone/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"