Лекар взел белязани банкноти напуска поста

Лекар взел белязани банкноти напуска поста
A A+ A++ A

Лекарят от НОИ-Бургас д-р Стефан Симеонов, който бе арестуван показно за предполагаем подкуп,  е освободен от работа по взаимно съгласие, съобщи ръководителят на института Енчо Жеков.

Симеонов бе задържан на 14 август около 14,30 часа с 500 лв белязани банкноти, предложени му от човек, чието решение на ТЕЛК за инвалидизиране той е бил оспорил. Лекарят остана в ареста 24 часа с полицейско и 72 часа с прокурорско задържане, след което бе освободен.

Самият д-р Симеонов смята, че е натопен.

Повдигнатото обвинение е за подкуп по чл. 301 от Наказателния кодекс, съобщи окръжният прокурор Калина Чапкънова, която заедно с колегата си Дарин Христов са наблюдаващи по делото. Това обвинение означава, че докторът е поискал или приел подкуп, за да извърши услуга, свързана с работата му.

„Не сме искали от съда да му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”, тъй като случаят е приключен”, обясни Чапкънова.

Д-р Симеонов си е подал веднага молбата за напускане. По думите на колегите му той е бил силно разстроен и притеснен. 50-годишният държавен служител е семеен, съпругата му също е лекар.

 

#НОИ #подкуп #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »