Лондон е най-скъп за концерти и музеи

Лондон е най-скъп за концерти и музеи
Кралски балет, Лондон - "Лешникотрошачката"
A A+ A++ A

Лондон е най-скъпият град в Европа за културни дейности, изпреварвайки Париж по цена на билетите за балет и опера, показва изследване на Post Office Travel Money.

Макар че някои музеи и художествени галерии са със свободен вход, Лондон като цяло

изпреварва другите 11 големи града на Стария континент

За целите на изследването била изчислена комбинираната цена на посещение от двама души в музей, художествена галерия, историческо място, балет, опера и класически концерт.

Всичко това в Лондон струва 256 паунда, като най-скъпи са билетите за двама за Кралския балет – 91 паунда, и за опера – 117,50 паунда.

Най-евтините градове за Варшава в Полша 

където комбинираните културни дейности струват само 70 паунда, Будапеща – 80 паунда, Прага – 93 паунда, и Дъблин – 102 паунда.

Посещение на двама души в Националния балет в Будапеща струва само 15 паунда, а в Полската национална опера във Варшава – 20 паунда. Посетителите все пак са по-облагодетелствани, отколкото през 2009 г., когато културният пакет в Лондон е струвал 326 паунда, над 21 процента повече, отколкото тази година.

Цените за културна дейност са намалели най-много в Рим -

с 36,1 на сто, и във Виена – 27,3 на сто, а най-голямо увеличение е регистрирано в Амстердам – 37,3 процента.

"Макар че всеки един от изследваните градове разполага с културни атракции от световна класа, цените варират драматично. Това означава, че почитателите на културата могат да си спестят стотици паунди, като си подготвят домашното преди да направят резервация и да заменят скъпите градове с по-евтини", казва Андрю Браун от Post Office Travel Money.

#музеи #музей #опера #балет #концерт #Лондон #галерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »