"В обувките на Сатаната" взе телевизионния "Оскар"

"В обувките на Сатаната" взе телевизионния "Оскар"
A A+ A++ A

Тв сериалът "В обувките на Сатаната" взе награда "Еми" за най-добра драма, една година след като бе излъчена последната му серия, а изпълнителят на главната роля Браян Кранстън беше отличен като най-добър актьор.

Церемонията се състоя в "Долби Тиатър" в Лос Анджелис, където се раздават и "Оскар"-ите.

Водещият Били Кристъл почете с кратка реч самоубилия се неотдавна Робин Уилиямс. "Той ни караше да се смеем, а това не е никак малко", отбеляза Кристал, който е водил и "Оскар"-ите.

"В обувките на Сатаната" (оригинално заглавие "Breaking Bad") се излъчва в 5 сезона (последният в две части) от 2008 до 2013 г. Главният герой е учител по химия, който разбира, че е болен от рак. С цел да подсигури финансово семейството си той започва да произвежда амфетамини заедно със свой ученик, като постепенно се превръща в могъщ наркобос.

Кранстън, за когото това пета награда "Еми", бе обявен за най-добър актьор в конкуренция с редица именити свои колеги - Джеф Даниелс, Джон Хам, Кевин Спейси, а също Уди Харелсън и Матю Макконъхи, чиято уникална игра в сериала "Истински детектив" граничи с висш пилотаж.

За най-добър тв сериал бе обявен "Модерно семейство", а за най-добра актриса беше обявена Джулиана Маргулис, известна у нас от сериала "Спешно отделение".

#телевизия #награда #награди #Еми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »