Низвергнаха руски музикант заради Украйна, иска защита от Путин

Низвергнаха руски музикант заради Украйна, иска защита от Путин
A A+ A++ A

Руският рок-ветеран Андрей Макаревич, основател и фронтмен на групата "Машина времени", написа открито писмо до президента Владимир Путин, в което го моли за помощ.

"Трета седмица не секва потокът от хули и клевети по мой адрес в пресата и по телевизията. Бил съм "фашист", "предател" и пр. А единственото престъпление, което съм извършил, е, че

изпях благотворително три песни за децата на бежанци от Донецк и Луганск

пише в писмото си 60-годишният музикант.

"Господин президент, моля ви настоятелно да бъде прекратена гаврата с мен, дискредитираща доброто ми име", пише още в откритото писмо, публикувано във в. "Московский комсомолец". Повсеместната омраза към Макаревич стигна дотам, че група депутати поискаха да му бъдат отнети присъдените звания и орденът "За заслуги пред Отечеството". Музикантът бе обявен за "предател" заради това, че е пял в украинския град Святигорск.

Проблемите с властта обаче съвсем не са от вчера

Макаревич бе един от малцината, осмелили се да изкажат несъгласието си с анексирането на Крим и присъединяването му към Русия.

"Украинците знаят за какво се бият, а руските власти с помощта на телевизията зомбират необразованите с нестабилна психика", заяви неотдавна музикантът, който сега си плаща за "неправилните" изказвания и мнение.

#Владимир Путин #Украйна #Крим #Донецк #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »