След 5-годишна пауза Принс издава два нови албума

След 5-годишна пауза Принс издава два нови албума
Снимка: Орфей мюзик, издател на албума за България
A A+ A++ A

Принс, наричан едва ли не, от зората на музикалната си кариера – икона, гений и чудо, обяви, че ще издаде не един, а два студийни албума с „Уорнър Брос Рекърдс“.

Дългоочакваните записи ще бъдат на американския пазар от 30 септември.

Art Official Age е класически солов албум, продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от Принс и Джошуа Уелтън. Звученето е съвременна комбинация от соул, ар ен би и фънк. Текстовете са откровено съблазнителни.

В Plectrumelectrum участва бандата на Принс - 3rdeyegirl (Plectrumelectrum.3rdeyegirl.com). В нея са Дона Грантис (китара), Хана Форд Уелтън (барабани) и Ида Нилсън (бас). Много от фънк-рок парчетата са изпълнения на живо от турнето Hit & Run в Обединеното кралство по-рано тази година.

Концертите на серия от исторически места накараха The Guardian да заяви „Това са изпълнения на една от най-великите фънк-рок банди някога.” Групата бе засипана с 5-звездни рецензии от всички водещи медии.

И още нещо - ако нямате търпение да чакате до есента, можете си поръчате новите парчета на Принс в дигиталните магазини или на Store.artofficialage.com 

Тази година Принс направи европейско турне Hit & Run, спечелило му някоии от най-значимите рецензии в кариерата му досега. Скоро ще бъдат обявени нови дати на концерти.

През април стартира NPG Music Publishing, с което богатият каталог на изпълнителя стана независимо управляван за пръв път от 20 години. Допълнително той бе хедлайнър на Essence Festival в New Orleans на 4 юли и се появи е телевизионния сериал New Girl.

#музика #албум #Принс #песни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"