Microsoft работи по устройство, подобно на Chromecast

Microsoft работи по устройство, подобно на Chromecast
A A+ A++ A

Chromecast съвсем не е най-популярното устройство по нашите географски ширини, но за американския пазар продължава да е сред най-продаваните продукти в Amazon. Microsoft явно са решили, че те също искат да имат подобно устройство, ако съдим от документи от FCC, които Windows Phone Daily са публикували. Според тях устройството ще поддържа WiFi, HDMI и, разбира се, USB стандарти. Както можем да предположим, Microsoft едва ли ще използват технологията на Google за доставяне на съдържание.

Всъщност документи, подадени до WiFi Alliance разкриват, че компанията се е спряла на технологията Miracast. Както от GigaOm обаче отбелязват, технологията на Miracast не е толкова гъвкава, колкото Google Cast, когато става дума за споделен контрол между много хора в една и съща стая. Все пак се поддържа най-важното - прехвърляне на съдържанието на екрана на смартфон или лаптоп върху по-големия дисплей.

Въпреки това не е изключено Microsoft да успеят да доставят конкурентен на Chromecast продукт, ако цената му е достатъчно близка до тази на Chromecast, който се продава за 35 долара в Щатите. В момента дори може да се закупи за още по-малко (18 паунда) от английския сайт на Amazon като идва с 3 месеца безплатен неограничен достъп до музика в Google Play All Access.

http://www.theverge.com/2014/8/22/6057977/microsoft-reportedly-working-on-chromecast-competitor

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"