Трети златен медал за България в Нанджин

Трети златен медал за България в Нанджин
Това е втори медал за България днес в Нанджин. Снимка: БОК
A A+ A++ A

Боксьорът Благой Найденов спечели трети златен медал за България на младежките олимпийски игри в Нанджин. В кат. 81 кг световният шампион за младежи грабна олимпийската титла, като победи по точки Вадим Казаков от Казахстан.

В първия рунд и тримата рефери дадоха предимство 10:9 за Найденов, по същия начин отсъдиха и във втория, българинът запази преднината си и след третия.

Благой е на 18 години, роден в София, състезател на клуб "Славия" с личен треньор Аспарух Георгиев и освен световната младежка титла във визитката си има злато от европейското за юноши преди две години и бронз от европейското за младежи през миналата година.

Това е втори медал за България днес в Нанджин, след като рано сутринта другият ни финалист в бокса Душко Михайлов Благовестов спечели сребро в кат. 56 кг, отстъпвайки по точки пред кубинеца Ибанес Диас.

Преди това титли на игрите в Китай спечелиха Лидия Ненчева в стрелбата и Божидар Андреев в щангите, а Бетина Темелкова и Кирил Милов взеха сребро съответно в джудото и борбата.

За 14 ч. българско време е насрочен финалът при ансамблите в художествената гимнастика с участието на България, Русия, Узбекистан и Казахстан. От квалификациите нашите са с втори резултат след рускините.

#трети #златен #медал #България #Нанджин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"