Президент и премиер се разминаха в позицията за срещата на върха на НАТО

Президент и премиер се разминаха в позицията за срещата на върха на НАТО
Документът от 14 страници, който изразява позицията на България за срещата на върха на НАТО и който обявява Русия за заплаха, е оттеглен за нова редакция. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Документът от 14 страници, който изразява позицията на България за срещата на върха на НАТО и който обявява Русия за заплаха, е оттеглен за нова редакция. Президентът и министър-председателят се оказаха на различни позиции за отношенията между двете държави.

Малко преди 9 ч. сутринта в сряда министрът на отбрананата Велизар Шаламанов влезе в заседание. Съветът по сигурността трябваше да обсъди позицията ни за срещата на върха на НАТО.

В присъствието на началника на отбраната и спецслужбите е обсъждан и документът, който посочва Русия като заплаха и планира увеличение на военния бюджет. След срещата обаче участниците си тръгнаха безмълвни. Оказа се че документът тепърва ще минава на съгласуване по министерствата.

Президентът е подкрепил открития начин, по който се обсъжда визията за отбрана. Плевнелиев обясни, че тя е в съзвучие с позицията на остналите страни в НАТО.
Редактираният документ ще бъде представен на ново заседание на съвета по сигурността в понеделник.

#Русия #Велизар Шаламанов #Плевнелиев #документът #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници