Лавров: Русия не е заинтересована Украйна да бъде съсипана

Лавров: Русия не е заинтересована Украйна да бъде съсипана
Той обяви, че Москва не е заинтересована от конфронтация със Запада. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обяви, че Русия не е заинтересована от това, държава като Украйна, да бъде съсипана, предаде РИА Новости.

„Това, което се случва в Украйна, което Международния комитет на Червения кръст окачестви като „вътрешен въоръжен конфликт”, ни заставя да се ръководим от тези подходи, които са определени от международното право - прекратяване на огъня и начало на преговори”, заяви той.

По думите му не може да не бъде уважена волята на украинския народ.

„Ние бихме искали руснаците в Украйна, заедно с украинците, заедно с унгарците, заедно с румънците да живеят така, както са свикнали, да бъдат уважавани и техните права да бъдат обезпечени”, заяви Лавров.

Той обяви, че Москва не е заинтересована от конфронтация със Запада.

„Ние не сме заинтересовани от конфронтациите, не сме заинтересовани от засилването на санкционната спирала. Мога само да отбележа, че много преди кризата в Украйна нападките срещу Русия започнаха да придобиват абсолютно неадекватен характер”, заяви Лавров.

По думите му Русия е силно заинтересована от засилването на международното право.

„Да няма двойни стандарти, от това споразуменията, постигнати в рамките на ООН, ОССЕ, в отношенията между Русия и НАТО, между Русия и ЕС, изобщо всички международни споразумения да се изпълняват”, подчерта руският министър на външните работи.

#Сергей Лавров #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »