Часовникът Samsung Gear S има вградени 3G възможности

Часовникът Samsung Gear S има вградени 3G възможности
A A+ A++ A

Изглежда Samsung ще се опита да запази събитието Unpacked през следващата седмица само за Galaxy Note 4 и свързаните с него аксесоари, тъй като компанията продължава да представя в аванс другите си нови продукти. Идва ред и на часовника Samsung Gear S, който е особено интересен, тъй като е снабден с 3G възможности за провеждане на разговори и за постоянна връзка, без да е нужен смартфон.

Устройството, което е водоустойчиво, има извит 2" Super AMOLED дисплей с резолюция 360 x 480 пиксела, използва двуядрен процесор с честота 1GHz и е базирано на платформата Tizen. Останалите характеристики включват 512МВ RAM и 4GB вградена памет. Налице са и приложения като S Health, Nike+ Running, навигация от HERE, музикален плеър, галерия, клиент за електронна поща, календар и т.н. Сред възможностите за връзка са WiFi 802.11 b/g/n, A-GPS/Glonass, Bluetooth 4.1 и USB 2.0, а сензорите са представени от акселерометър, жироскоп, компас, сензор за пулс, барометър, сензор за околна светлина и за ултравиолетови лъчи.

Батерията е с капацитет 300 mAh и при нормална употреба би трябвало да стигне за 2 дена. Заедно с часовника бяха представени и слушалките Samsung Gear S, които позволяват лесното провеждане на разговори, слушане на музика и използване на гласови команди. Джаджата има и магнитна закопчалка, чрез която се фиксира около врата на потребителя, която не се използва, а освен това вибрира при входящи обаждания и нотификации. Продажбите и на двете устройства започват през октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"