Лудогорец връща България в Шампионската лига

Лудогорец връща България в Шампионската лига
A A+ A++ A

Лудогорец връща България в Шампионската лига за първи път от 2006 година!

Разградският тим се класира за груповата фаза на Шампионската лига в драматичен мач срещу  Стяуа след 1:0 в редовното време (първата среща в Букурещ завърши при същия резултат, но в полза на Стяуа) и 6:5 след изпълнение на дузпи.

Героят за Лудогорец в този мач бе Козмин Моци, който спаси две дузпи, изпълнени от футболисти на Стяуа.

Ето подробностите:

Редовното време завърши при резултат 1:0, като българите се добраха до попадението в последните минути на мача. След центриране в наказателното поле на Стяуа и изчистване Вандерсон намери топката и със зашеметяващ удар по въздух заби кълбото във вратата на Арлаускис и прати мача в продължения.

Българите имаха безброй много възможности както в редовното време, така и в продълженията. В последната минута от добавеното време Фернандо Валера излезна сам срещу Владислав Стоянов, който бе принуден да извърши нарушение. Българският сраж получи директен червен картон и бе изгонен. След като старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе извършил позволените си три смени, на вратата застана именно героят на мача Козмин Моци.

Централният защитник на Лудогорец застана под рамката на вратата и се отличи с две добри намеси до последния съдийски сигнал.

Драмата стана пълна при изпълнението на единайсетметровите наказателни удари. Именно Моци реализира първата дузпа за тима от Разград и ги изведе напред в резултата. Той спаси две дузпи, като последната беше решителна и прати мача в историята.

Румънецът без никакъв опит под рамката на вратата разочарова сънародниците си и даде повод за радост на хилядите българи по трибуните.

С резултат 7:5 след дузпите, Лудогорец ще намери своето място сред най-добрите в света. Мачът ще бъде запомнен със страхотната, спираща дъха драма на стадион “Васил Левски” и феноменалната игра на Козмин Моци като защитник и като вратар.

Участието на тима от Разград в Шампионска Лига прекъсва паузата от 8 години, след като последният български тим играл в групите на най-известния клубен турнир е Левски през 2006 г.


#Лудогорец #Стяуа #Шампионската лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »