Последно: Флейтата няма да води листата на ДПС в Перник

Последно: Флейтата няма да води листата на ДПС в Перник
A A+ A++ A

Златният флейтист Кристиян Коев, добил популярност по време на февруарските протести срещу правителството на Бойко Борисов, няма да оглави листата на ДПС в Перник, каквито сигнали даваше преди ден.

Той възнамерява да работи за движението, но професионални ангажименти за половин година напред му пречат да поеме депутатски ангажимент.

„Обясних, че не мога да преместя концерти. Мисля, че няма да съм полезен. Аз съм полезен човек, като хвана нещо, обичам да работя”, обяснява Коев днес пред медиите.

Предложението за водач дошло от Лютви Местан, но музикантът обяснил, че няма как да размести концертната си програма за есенно-зимния сезон в Европа и Латинска Америка.  Той обаче горещо подкрепя движението.

„Има един митологен, че ДПС е етническа партия, но всъщност тя е светска. Това ще се види от листите на партията за предстоящите предсрочни избори. Нормално е най-умерената партия обикновено да бъде и най-големия враг, поради причината, че трябва да има такъв”, коментира Коев.

„Да си депутат не трябва да е самоцел, реално трябва да се свърши някаква работа. Това се доказва дори и с оттеглянето от властта на ДПС – една от причините, с която партията ме спечели. Не е важно да си във властта, а това какво правиш. При обявяването на листите за предсрочните избори на 5-ти октомври ще се види дали ДПС е етническа или обединителна партия на различни етноси – всички сме българи, живеем в България”, убеден е флейтистът.

Според него ДПС винаги е имала положителни кампании. "Моето мнение се припокрива с това на председателя Лютви Местан, че трябва да има разбирателство, да се седне на една маса, да се разберат политическите сили с национална отговорност, да създадат един национално отговорен кабинет, а не тясно партиен. Този кабинет трябва да управлява държавата, за да може да тръгне колелото при обикновения човек, в бизнеса и т.н. Това не става с конфронтация, с омраза, а с отговорност на мъдри хора, които трябва да вземат едни политически решения, от които ние като граждани зависим”, коментира Коев.

За листата той първоначално приел, защото надценил силите си, а после преценил, че няма да има време.

 

 

#Кристиян Коев #ДПС #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"