Simplicam ще се конкурира с Dropcam с възможността да разпознава лица

Simplicam ще се конкурира с Dropcam с възможността да разпознава лица
A A+ A++ A

В развитието на умните домове предстои да видим доста нови продукти, но сега точно ще стане дума за камерите за наблюдение. Със сигурност Dropcam са едно от първите имена, за които бихте се сетили, особено след като Nest ги купиха. Те обаче изглежда няма да са сами на пазара. ArcSoft предлага камерата Simplicam, като предложението им може би има някои по-удобни възможности.

Simplicam използва WiFi връзка и записва видео, което съхранява в облака, и дотук услугата не се различава много от Dropcam. Simplicam обаче може да разпознава лица, което би ви позволило да получавате известия, че нещо става само ако камерата вижда човек. Подобна функция със сигурност звучи доста по-удобно, особено ако имате домашни животни, които биха задействали камерата всеки път, когато минат, ако тя реагира на движение. Simplicam записва видео с резолюция 720р и го криптира с SSL.

Камерата струва 149,99 долара и за тази цена получавате достъп до видео на живо, но ако искате да имате достъп до исторически данни, ще се наложи да си купите абонамент, който струва 49,99 долара на година за архив от последните 24 часа или 4,99 долара на месец. Ако искате достъп за повече дни назад, цената става 139,99 долара на година или 13,99 долара на месец за 11 дни назад. За 21 дни назад пък цената е съответно 229,99 на година или 22,99 долара на месец.

http://www.simplicam.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"