Има риск да изгубим 193 млн. евро до края на 2014 г., смята вицепремиерът Цанова

Има риск да изгубим 193 млн. евро до края на 2014 г., смята вицепремиерът Цанова
Рискът от загуба на средства от европейските фондове до края на година възлиза на над 193 млн. евро, съобщи вицепремиерът Илияна Цанова. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Рискът от загуба на средства от европейските фондове до края на година възлиза на над 193 млн. евро, съобщи вицепремиерът Илияна Цанова.

Около 110 млн. евро могат да бъдат загубени до края на годината по линия на седемте оперативни програми, а малко над 83 млн. евро е рискът от загуба на средства по линия на Програмата за развитие на селските райони и оперативна програма "Рибарство".

"Чака ни много работа, за да намалим до минимум загубата на средства до края на годината”, каза още Цанова.

Стана ясно, че към днешна дата Европейската комисия няма неизплатени плащания към България с изключение на спрените пари по двете оперативни програми "Околна среда" и "Регионално развитие".

Към средата на юли по отношение на степента на усвояване на средства от ЕС България е на 24-о място от всички 28 страни членки.

"Важно е за в бъдеще да работим за по-голяма допълняемост със средства от държавния бюджет към средствата от европейските фондове”, коментира Илияна Цанова.

#Илияна Цанова #Европейската комисия #рибарство #регионално развитие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници