На изборите на 5 октомври могат да участват 6 931 855 избиратели

На изборите на 5 октомври могат да участват  6 931 855 избиратели
„Досега подготовката за изборите протича нормално и спокойно“, заяви на брифинг говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

„Досега подготовката за изборите протича нормално и спокойно. Надявам се, че този път ще има по-малко напрежение“, заяви на брифинг говорителят на ЦИК Цветозар Томов, предаде репортер на БГНЕС.

Томов подчерта, че предварителните избирателни списъци за изборите на 5 октомври съдържат 6 931 855 избиратели. Числото е такова, защото много българи, които живеят в чужбина, имат постоянен адрес в България. Другият говорител на ЦИК Александър Андреев допълни, че през 2013 г. при изборите за народни представители в окончателните избирателните списъци са били 6 919 260 души, а през изборите за Европейския парламент тази година броят им е бил 6 543 423 души.

„Работим отлично със служебното правителство, координацията се осъществява на всички равнища, не само с премиера, който отговаря за изборите, но и с останалите министерства, които са включени в изборната подготовка“, информира Андреев и допълни, че секциите за провеждане на експериментално машинно гласуване ще бъдат 300 в 5 изборни района. До момента пък 3 неправителствени организации (НПО-та) са искали регистрация за наблюдатели, като досега общият брой на наблюдателите, които са регистрирани от НПО-та, е 91.

Във връзка с регистрацията на партиите и коалициите от ЦИК припомниха, че беше заличена регистрацията на една партия и не беше допусната регистрацията на друга, а именно - "Другата България" и БКП.

#Цветозар Томов #Александър Андреев #правителство #ЦИК #"Другата България" #БКП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници