Министърът на правосъдието свиква съвещание за затворите

Министърът на правосъдието свиква съвещание за затворите
Служебният вицепремиер и министър на правосъдието Христо Иванов свиква, на 29 август Национално съвещание с ръководството на местата за лишаване от свобода. Снимка: www.zadkulisite.com
A A+ A++ A

Служебният вицепремиер и министър на правосъдието Христо Иванов свиква, на 29 август Национално съвещание с ръководството на местата за лишаване от свобода и с началниците на затвори, съобщиха от правосъдното ведомство.

На съвещанието ще бъдат обсъдени въпросите по сигурността в местата за лишаване от свобода, както и актуалните проблеми в структурите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана". Ще бъде направен и анализ на законовите възможности за включване на лишени от свобода в помощ на общините в случай на отстраняване на щети от стихийни бедствия, пожари и аварии.

Припомняме, че централното ръководство на Синдиката на служителите в затворите е решило да проведе национален протест на 1 септември 2014 г. пред Министерството на правосъдието.

Готвените протести са продиктувани от редица проблеми в системата на затворите. Според синдиката на българските затвори имат нужда от цялостно финансиране и държавата трябва да поеме тази отговорност.

Като един от основните проблеми надзирателите посочва и това, че много от работещите в затворите напускат системата. В затворите има психолози, но те отново са малко и работят само с лишените от свобода. Сериозен проблем е и този, че служителите в затворите нямат информация за заболяванията на лишените от свобода.

#Христо Иванов #"Охрана" #затворите #психолози #Свобода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »