Шефът на ДКЕВР и един заместник подават оставки

Шефът на ДКЕВР и един заместник подават оставки
Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки, след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Другият заместник-председател на ДКЕВР, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от комисията, все още не е оповестил своето решение.

Поради съмнения за конфликт на интереси, служебното правителство смята за редно Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.
Припомняме, че още през май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор бе именно укрепване капацитета на ДКЕВР.

В свое писмо до българското правителство от 4 април 2013 г. европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер посочва състава на ДКЕВР като пример за назначения, „които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора“.

#Боян Боев #Васил Щонов #Гюнтер Йотингер #Еленко Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"