Българският министър на отбраната: Някои действия на Русия са заплаха за националната сигурност

Българският министър на отбраната: Някои действия на Русия са заплаха за националната сигурност
A A+ A++ A

Определени действия на ръководството на Руската федерация са сериозен риск за националната сигурност на страната и сигурността на Алианса, заяви пред Нова ТВ Велизар Шаламанов, служебен министър на отбраната.

Той коментира оттеглянето на проекта на "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана", след като стана ясно, че в него е записано, че сме в информационна война с Русия.

"Думата "информационна война" е част от споделените оценки на Северноатлантически алианс", коментира министърът. По думите му това е превод. "Малко съм учуден, че се вадят думи от документа, който ще бъде по-широко дискутиран през следващите дни", допълни той. 

На въпрос заплаха ли е Русия за националната сигурност на България, Шаламанов отговори, че определени действия на ръководството на Руската федерация, свързани с анексирането на Крим и подпомагане на сепаратистите, са сериозен риск за националната сигурност на страната, както и за сигурността на Алианса. "Това пише в документа и е и моята позиция", заяви Шаламанов.

Попитан имало ли е реакции след този доклад, отговори, че към него не са постъпили остри реакции от нито един съюзник и от нито една официална институция у нас. "Чувам за реакции на различни организации и политически партии", допълни военният министър.

#Велизар Шаламанов #България #Русия #отбрана #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"