Украйна може да стане член на НАТО, смята Расмусен

Украйна може да стане член на НАТО, смята Расмусен
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска . Снимка: news.unabg.org
A A+ A++ A

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това, и при условие, че изпълни критериите на Алианса. Според него в петък не се е обсъждал въпросът за присъединяване на страната към Алианса.

Арсений Яценюк обяви, че правителството му ще поиска парламентарно разрешение за прекратяване на неутралитета на Украйна и присъединяване към НАТО, съобщи агенция "Ройтерс".

"Правителстовото на Украйна ще внесе за разглеждане в парламента закон за отменяне на неутралния статут на украинската държава и възстановяване на курса към членство в НАТО", заяви Яценюк.

"Законопроект забранява на украинската държава да взема решение за членство в каквито и да било други икономически, политически или военни съюзи, които противоречат на основната цел на Украйна – членството в Европейския съюз. След приемането на този закон ще бъде забранено членството както в Митническия, така и в Евразийския съюз, както и във всички подобни съюзи, които по своята същност не представляват нищо друго, освен възстановяване на Съветския съюз от Руската федерация", каза премиерът.

 

#Андерс Фог Расмусен #Евразийския съюз #Съветския съюз #НАТО #Арсений Яценюк #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"