Цветан Цветанов се разграничи от визията „Шаламанов“

Цветан Цветанов се разграничи от визията „Шаламанов“
„Доволни сме от новото правителство, но не приемам изказването на военния министър“, заяви Цветан Цветанов. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„Доволни сме от новото правителство, но не приемам изказването на военния министър“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Премиерът Близнашки поиска оттеглянето на документа за редакция, а „Атака” и АБВ, които подкрепят позицията на Москва през последните месеци, поискаха оставката на министър Шаламанов.

„Искам да заявя, че аз не приемам в такъв кратък мандат служебното правителство да излиза с такъв важен стратегически документ, какъвто е този за информационната война с Русия”, посочи още Цветанов.

Документът, който представя визията на служебния военен министър Велизар Шаламанов и екипа му за отбраната на България до 2020 г., предизвика сериозна полемика през последните дни.

В анализа се посочва, че анексирането на Крим от Русия и събитията в Югоизточна Украйна са се превърнали в „основен генератор на нестабилност за установения световен ред”.

Посочва се също, че вече се водят така наречените хибридни войни, в които се ангажират „вътрешни политически, икономически субекти и медии с цел да се подкопае интегритета на институции, ценностите на либералната демокрация и националния дух и воля”.

 

#Цветан Цветанов #Цветанов #АБВ #Атака #Близнашки #Украйна #Русия #Шаламанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »