Обама нямал стратегия спрямо "Ислямска държава"

Обама нямал стратегия спрямо "Ислямска държава"
Американски политици и журнсалисти критикуват президентът Обама, че все още няма стратегия за противодействие на "Ислямска държава". Снимка: www.vestikavkaza.ru
A A+ A++ A

"Президентът Обама "знае" как да се справи с "присъствието" на Русия в Украйна – повече санкции (и повече разходи за Европа). Но когато стане дума да се победят терористите в най-варварската им форма като групировката "Ислямска държава", той може да предложи само това свое "ние още не сме се изработили стратегия", пише „ Zero Hedge“.

Изявлението на американския президент Барак Обама, че още не е изработена стратегия срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" потресе американските политици, журналисти и обикновени граждани.

Председателят на комитета по разузнаване към Камарата на представителите, Майк Роджърс заяви, че в най-добрия случай тази пресконференция може да се нарече странна. „Да събереш журналисти, за да кажеш, че нямаш стратегия, е наистина шок“, коментира конгресменът пред Си Ен Ен. По думите му това доказва, че администрацията на президента все още не проумява цялата сериозност на проблема.

По време на пресконференцията от залата прозвуча въпросът необходимо ли е и на Обама одобрение на Конгреса, за да нанесе военен удар срещу "Ислямската държава" в Сирия. В отговор Обама заяви: "Не искам каруцата да върви пред коня. Ние още не сме се изработили стратегия".

 

#Обама #Русия #Украйна #Барак Обама #Сирия #пресконференция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници