Вложители в КТБ и футболни фенове в Пловдив подкрепиха Цветан Василев

Вложители в КТБ и футболни фенове в Пловдив подкрепиха Цветан Василев
Феновете на "Ботев" демонстрираха пълната си подкрепа за Цветан Василев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За трети път в петък, в Пловдив се събраха вложители в КТБ, които настояват парите им да им бъдат върнати, но за пръв път към тях се присъедини агитката на футболен клуб "Ботев".

Масирано полицейско присъствие имаше около сградата на БНБ на улица "Райко Даскалов". Преди протеста се разнесе слух, че феновете щели да чупят стъклата на сградата, но до насилие не се стигна. Феновете на "Ботев" демонстрираха пълната си подкрепа за Цветан Василев.

Известен смут внесе млад столипиновец, който снимаше всичко и всички със завидно усърдие до момента, когато бе разконспириран като човек на Делян Пеевски и беше изгонен от председателя и заместник-председателя на Дружеството за правата на човека в Пловдив.

„Случващото се в КТБ не е криза, а афера породена от БНБ“, каза един от организаторите на протеста, провел се пред сградата на БНБ в Пловдив, Илия Зюмбилев. По думите му, освен от БНБ, аферата „КБТ“ е породена и от прокуратурата и от Министерство на финансите. В изказването си пред събралите се петдесетина души, Зюмбилев призова всички политически партии и институциите да потърсят отговорност от бившия финансов министър Петър Чобанов и управителя на Българската народна банка Иван Искров. По думите му, Искров трябва да подаде оставката си незабавно и да му се търси съдебна отговорност.

Зюмбилев се обърна и към служебния министър на финансите Румен Порожанов и премиера Близнашки, като ги призова да не повтарят грешките на предшествениците им, за да не търсят после и те политическа защита. Според протестиращите в Пловдив изказването на финансовия министър, че банката ще бъде отворена и хората ще могат да изтеглят до 1000 лева е гавра.

Според протестиращите всички засегнати от кризата в КТБ, хора от цялата страната, трябва да се обединят и да излязат на протест в София. „Призоваваме всички държавни институции да си свършат работата, защото иначе ще ги принудим“, каза Велизар Цолакидис от фен клуба на „Ботев“.

Протестиращите насрочиха следващото си събиране на същото място в понеделник от 18 часа.

#феновете #БНБ #Делян Пеевски #КТБ #Цветан Василев #Порожанов #Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"