Според Борисов, постовете в ЕС са били разпределени предварително

Според Борисов, постовете в ЕС са били разпределени предварително
“Постовете в ЕС вече са разпределени и ние изпуснахме златно време", заяви Бойко Борисов. Снимка: www.bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

“Постовете в ЕС вече са разпределени и ние изпуснахме златно време да настояваме за по-добър пост за България, но нека не предизвестяваме. Ние ще настояваме Кристалина Георгиева да поеме добър ресор”, каза пред “Дарик радио” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки се събират на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение, кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Аштън - на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

"Когато се избират подобни постове се гледа личностната характеристика, качества", подчерта Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Според Борисов, енергийната ни система е в колапс. Ноември - декември той прогнозира тежка газова криза. "Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и "Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.

Според Бойко Борисов Русия не е заплаха за България. Служебното правителство трябва да се съсредоточи да направи изборите честни и да остави стратегията за 2020 г. на тези, които народът ще определи да управлява, допълни Борисов.

 

 

#Бойко Борисов #Ирина Бокова #ООН #Катрин Аштън #Кристалина Георгиева #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »