Борисов: Когато една държава не е консолидирана, не може да очаква успех сред 28

Борисов: Когато една държава не е консолидирана, не може да очаква успех сред 28
Това заяви Бойко Борисов по повод кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител на Евросъюза за външната политика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато една държава не е консолидирана, не може да очаква да успее сред 28. Това заяви Бойко Борисов по повод кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител на Евросъюза за външната политика, предаде БНР.

По думите му е тя е била фаворит в Европа заради опита и добрата си работа.

"Но иначе в България не беше фаворит. Знаете опитите на г-н Станишев, на Вигенин да се наместят на места, които изобщо не са за тях. Това бяха разнопосочни сигнали", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов обяви, че от самото начало е знаел, че Кристалина Георгиева няма да стане върховен представител на Евросъюза за външната политика заради липсата на обща българска позиция по кандидатурата й.

Борисов участва в среща на Европейската народна партия в Брюксел преди Европейския съвет. Името на италианката Федерика Могерини се сочи като най-вероятен европейски дипломат номер едно, а на полския премиер Доналд Туск - като очакван следващ председател на Европейския съвет.

Европейската народна партия подкрепи кандидатурата на полския премиер Доналд Туск за поста председател на Европейския съвет.

#Кристалина Георгиева #Бойко Борисов #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »