Маестро Бочели вече е в София

Маестро Бочели вече е в София
Снимка: Moko Solution
A A+ A++ A

Най-продаваният класически изпълнител на всички времена Андреа Бочели пристигна на летище София веднага след концерта си в полския град Краков късно снощи. 

Тенорът, пял пред четирима американски президенти, двама папи и кралското семейство на Великобритания, както и на няколко церемонии на Олимпийски игри и Световни първенства, отново е в българската столица - този път за голям спектакъл на открито, на стадион “Българска армия”.

В програмата са включени някои от

най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Бочели

сцени с хор из оперите „Трубадур“ и „Травиата“ от Верди, песни от албумите Incanto (“Mamma”), Passione (“La Vie En Rose”), Sentimento (“Aranjuez Con Tu Amor”) и Vivere (“Canto Della Terra”). Той обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишното му гостуване у нас.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота,  с когото Бочели работи от 18 години насам, ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. Първокласното сопрано Алесандра Марианели, италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо CARisMA и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи са сред другите изпълнители. Очаква се и участието на българското сопрано Светла Василева.

Андреа Бочели е възхваляван от светила като Лучано Павароти, Франко Корели, Зубин Мета, Хосе Карерас, Лорин Маазел и Рене Флеминг, а Селин Дион дори възкликва:

Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!

Малко известен факт е, че албумът Passione е вдъхновен от периода на Бочели преди неговата слава. От романтичното време, в което е пял по барове и изпълнявал желания за песни като Girl From Ipanema или Corcovado от Антонио Карлос Жобим, Love Me Tender на Елвис Пресли, италиански златни хитова като Era Già Tutto Previsto и Champagne, или неаполитански песни като Anema e Core и Mala Femmena.

В Passione Бочели си сътрудничи с Дженифър Лопес ("Quizas Quizas Quizas"), Нели Фуртадо ("Corcovado"), както и с великата Едит Пиаф. Нейният глас Дайвид Фостър успява да извлече от стари записи – труден подвиг, имайки предвид, че Пиаф е записвала на ретро техника през 40-те години на 20-и век.

За нейния глас в албум си Бочели споделя: "Изживяването е като че Едит се е върнала, просто за да постои за малко с нас, след като ни остави преди 50 години". Чуйте...:

#Андреа Бочели #пристигане #концерт #музика #класическа музика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »