Путин зове за край на огъня в Украйна и "нова политическа организация на обществото"

Путин зове за край на огъня в Украйна и "нова политическа организация на обществото"
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин призова за незабавното преустановяване на военните действия в Украйна, за да се осигури подготовката на населението за зимата. В същото време той даде да се разбере, че не е изключено формирането на нови граници в югоизточната част на страната.

"Необходимо е незабавно да се пристъпи към съдържателни разговори по същество, и не по технически въпроси, а по въпроси на политическата организация на обществото и държавността в югоизточна Украйна с цел безусловно гарантиране на интересите на хората, които живеят там", цитира ИТАР-ТАСС част от интервюто му от Петропавловск-Камчатский за Първи канал на руската телевизия.

В своята информация за интервюто на руския президент АФП тълкува тези негови думи като първи намек за евентуална бъдеща държава в Източна Украйна.

"Първото и необходимо условие е да се прекратят незабавно военните действия и да се започне възстановяването на инфраструктура. Трябва да се попълват запасите, да се извършат необходимите ремонти, да извърши подготовка за есенно-зимния период", заяви Путин. По думите му освен Русия, никой друг не се замисля за това.

Путин прикани западните страни, които поддържат военната операция на Киев в Украйна, да си спомнят за европейските ценности.

"Подкрепянето на държавен преврат, на завземането на властта със сила, на потискането с помощта на армията на несъгласните с тези събития - какво е това? Това ли са съвременните европейски ценности?", запита президентът.

"Струва ми се, че на нашите колеги трябва да се припомнят собствените им идеали", добави той.

По думите му онези, които смятат, че опълченците, които са подложени на обстрел, ще бездействат, са пленници на някакви илюзии.

"Кризата в Украйна трябва да послужи за урок и да научи всички, в това число и Запада, да решават въпросите по мирен път", заяви още Путин.

Той подчерта, че европейските компании са разочаровани от политиката на правителствата си, които ограничават достъпа им до руските пазари

#Русия #Украйна #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"