Дават 250 000 за отпечатване на изборните протоколи

Дават 250 000 за отпечатване на изборните протоколи
A A+ A++ A

Служебният кабинет търси фирма за отпечатване на изборните протоколи. Цената на обществената поръчка е 250 000 лева без ДДС. Включва всички изборни материали без бюлетините, които ще  бъдат отпечатани в печатницата на БНБ.

В задачата на фирмата, която ще се наеме с изпълнението, влиза и транспортирането на готовите книжа и материали до всички областни центрове и до Министерство на външните работи, което ще има грижата да разпредели пакетите между посолствата ни в чужбина. Сроковете са 4 дни преди изборния ден за страната и 14 дни по-рано за задграничните бюра.

Кандидатите имат три работни дни, за да подадат офертите си. В 15:30 часа в сряда комисията отваря пликовете и възлага поръчката на фирмата, предложила най-ниска цена.

Според примерните разпределения на тиражите от различните видове книжа и материали трябва да бъдат отпечатани 26 600 протоколи за секционните избирателни комисии в България ( или точно толкова, колкото и за изборите за ЕП и за изборите през 2013 година) и още 1000 за избирателните комисии в чужбина( точно толкова колко за изборите за ЕП и с 650 по-малко от изборите през 2013 година).

Очаква се общо да се отпечатат и 13 800 протоколи за приемане на избирателни списъци( 500 от тях отиват за чужбина), точно толкова протоколи за маркиране на печата( отново 500 са за секциите извън граница) и 12 400 брошури с Изборния кодекс.



#избори #протоколи #отпечатване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »