Бочели дойде, пя и си отиде

Бочели дойде, пя и си отиде
Бочели в София
A A+ A++ A

Като истински музикален колос маестро Андреа Бочели дойде в София, пя и си замина, оставяйки след себе си близо 20 000 победени войници - публиката на стадион "Българска армия".

Малцина изпълнители могат да си позволят лукса де не разговорят с аудиторията си и да не й се обясняват в любов. И ако при някои звезди това може откровено да се приеме за проява на лош вкус, за ангелогласния италианец думите имат смисъл единствено, когато са облечени в ноти. Независимо дали пее ария, поп парче или неаполитанска канцонета, гласът му сякаш лети и с лекота докосва, а след това дълбае в душата на тези, които го слушат.

Така, неусетно минават два часа, след които се чувстваш пълен с музика, любов и романтика. Романтиката, всъщност, е тънката червена нишка, която минава през Бочели - като излъчване и отношение към партньорите му на сцената, но и през целия му репертоар - от Верди до Пиацола и Франческо Сартори.

Много романтично и носталгично звучи и дуетът с Едит Пиаф на песента й La Vie En Rose. Гласът на великата френска прима е извлечен от записи, правени на техника през 40-те години на 20-и век. Бочели споделя: „Изживяването е като че Едит се е върнала, просто за да постои за малко с нас, след като ни остави преди 50 години“...

Немалък принос за успеха на Андреа Бочели има диригентът Марчело Рота (Marcellorota.it). Двамата работят заедно от 18 години. Истински артист на сцената, Рота импровизира и създава настроение с непринуденото си поведение и чувство за хумор.

На концерта равностойно представяне и безспорен талант показаха още няколко първокласни музиканти - сопраното Алесандра Марианели (Alessandramarianelli.it), поп звездата Илария Делла Бидия (Ilariadellabidia.it), класическо китарно дуо с българско присъствие - CARisMA (Carismaguitarduo.com), и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи (Mariostefanopietrodarchi.com), който с прочувствените си изпълнения успя да изправи на крака зрителите.

Овации за пореден път заслужиха родните музиканти в лицето на хора и оркестъра на "Класик ФМ" - общо 70 оркестранти и 60 певци. За всички тях, но и за сърдечния прием беше лаконичното "Thank you very much", което големият Бочели каза в края на спектакъла. 

#Андреа Бочели #музика #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"