Лошо кинолято в САЩ

Лошо кинолято в САЩ
A A+ A++ A

Кинохитът „Пазители на Галактиката“, който продължава да доминира в северноамериканския боксофис този уикенд, отне от „Капитан Америка“ („Завръщането на първия отмъстител“) мястото на първи филм за годината от гледна точка на приходите. Но летният сезон в американските киносалони беше

най-лошият от 2006 г. насам

През дългия уикенд заради Деня на труда в САЩ „Пазителите на Галактиката“ вече здраво стъпи на върха след пет седмици на екран, следван от „Костенурките Нинджа“, според предварителните данни, публикувани в неделя от „Ексибитър рилейшънс“.

С 16,1 милиона щатски долара, събрани този уикенд, и общо 274,6 милиона, галактическата комедия изпревари „Завръщането на първия отмъстител“ (както е българското заглавие на Captain America: The Winter Soldier) като най-доходоносния филм на годината. „Отмъстителят“ спечели 260 милиона щатски долара от излизането си по масовия екран на 4 април.

Но и

тези блокбастъри не помогнаха на американските киносалони да си напълнят касичките

– това лято бе най-лошото от 2006 г., що се отнася до приходи за американското кино. Въпреки това то си остава най-големият продавач на филми в света.

Между първия уикенд на май и последния през август, който бележи края на летния сезон в САЩ, киносалоните са спечелили 4,05 милиарда долара, най-ниската сума от 2006 г. насам, и 3,75 милиарда според Павел Дергабедян, анализатор на изследователския институт, специализиран за медии и развлекателна индустрия Rentrak, отбелязвайки, че за една година продажбите са намалели с 14,8% през 2014 г.

„Костенурките Нинджа“ са на второ място

със събрани 11,7 милиона щатски долара и повече от 166 милиона щатски долара от пускането му на екран преди месец.

Филмът „Ако остана“, чиято световна премиера бе наскоро, остава на трето място този уикенд. Сюжетът проследява живота на 16-годишната Мия (в ролята Клои Морец), която има всичко, от което момиче на нейната възраст се нуждае - добро семейство, отдаден приятел и всекидневие, изпълнено с радости и музика. Но катастрофа в снега променя завинаги нейния живот.

„Ако остана“ остана с 9,2 милиона и 29,8 милиона щатски долара от киносалоните в САЩ и Канада, събрани за две седмици.

#кино #приходи #лято

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"