Генерал Михов иска цялостна ревизия на стратегията „България в НАТО 2020“

Генерал Михов иска цялостна ревизия на стратегията „България в НАТО 2020“
Генерал Михо Михов поиска пълна ревизия на стратегията „България в НАТО 2020“. Снимка: www.zonaburgas.bg
A A+ A++ A

„Надявам се, че документът ще бъде поправен и както чух от премиера Близнашки, той няма да бъде приеман, защото самият Съвет по сигурността към Министерския съвет няма такива правомощия“, каза пред БНР кандидат-депутатът от АБВ генерал Михо Михов по повод на документа Стратегия „България в НАТО 2020“.

„Предишното служебно правителство трябваше ясно да дефинира що е това в Украйна, в Черноморския регион. Конфликт – често се ползва конфликт, криза, гражданска война. Към това ние трябва да отидем наясно в Уелс и да предложим онова, което е записано в нашата национална стратегия – България да играе важна роля – двустранна и многостранна, в укрепване на сигурността в Черноморския регион. Не можа да се справи с тази задача и предишното правителство, и външното ни министерство. Най-важното, което ме притеснява, е, че с първия вариант ние се вместваме в държавното устройство на Руската федерация“, допълни бившият военен № 1. По отношение на информационната война, ако посредничеството на български политици и икономически субекти е причината за тази война, то задачата е на контраразузнаването. Има много сложни и излишни формулировки, навяващи мисълта, че това са преписани и преведени, смята генералът.

Според него е необходима цялостна преработка на документа. „Мисля, че на днешния съвет вече по-ясно ще се оформят оценките им за нашето състояние, ролята на България в укрепването на мира в Черноморския басейн и перспективата на нашите въоръжени сили“, добави генерал Михов.

#Михо Михов #АБВ #война #Украйна #Руската федерация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"