Вложители искат КТБ да се отвори

Вложители искат КТБ да се отвори
Тити Папазов, който също е с блокирани средства в КТБ, смята, че за спасението на банката трябва всички държавни институции да се ангажират с оздравяването й. Снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Пореден протест на вложителите в Корпоративна търговска банка е насрочен за днес. Те искат банката да бъде оздравена и отворена веднага.

Рауф Ахундов, представител на фирма от текстилната индустрия със сметки в КТБ, обясни в ефира на Нова телевизия, че при сегашното положение блокираният му бизнес може да издържи два до три месеца.

„В момента вземанията, които получаваме, са достатъчни само за заплати. Не можем да погасяваме другите си задължения“, сподели Ахундов.

Според Маргарита Георгиева, също вложител в КТБ, идеята за достъп до малки суми, не е решение. „Аз съм внесла пари в евро и искам да ги получа в евро, а не в левове. Тези пари съм ги събирала, за да имам някаква сигурност като пенсионер“, оплака се тя.

По думите й кризата е измислена. „Банката трябва да се отвори и да обслужва хората“, категорична е Маргарита.

Тити Папазов, който също е с блокирани средства в КТБ, смята, че за спасението на банката трябва всички държавни институции да се ангажират с оздравяването й.

По думите му първото, което трябва да се направи, е да се даде шанс на акционерите да възстановят банката.

Според него Цветан Василев прави всичко възможно да намери бъдещи инвеститори и силата му е в неговия кабинет. Той призова институциите да дадат шанс на Василев да влезе в кабинета си и да оздрави банката.

Адвокат Владимир Скочев, който съветва протестиращите, обяви, че относно случващото се около КТБ са предприети действия за сезиране на Европейската комисия.

Той коментира, че се надява ЕК да окаже съществен мониторинг върху случващото се около КТБ, защото има много въпроси, на които трябва да се отговори.

#Корпоративна търговска банка #вложители #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"